23948sdkhjf

Swecons nya specialister

Swecon satsar för att kunna erbjuda bättre service inom ett relativt nytt segment – specialutbildade tekniker på strategiskt utvalda ställen ska öka kvaliteten.

Volvos svenska generalagent Swecon har inte arbetat så länge med väganläggningsmaskiner, man anser sig dock ha byggt upp en stabil och kunnig serviceorganisation på kort tid.

Nu ska man ha vässat servicen ytterligare; företaget att det från med i våras finns 19 servicetekniker specialiserade på asfaltläggare.

– De utgår från tolv strategiskt utvalda verkstäder, från Staffanstorp i söder till Umeå i norr, säger Kjell Carlsson, produktspecialist på väganläggningsmaskiner på Swecon.

De 19 serviceteknikerna har genomgått en utbildning ledd av produktspecialisten Tommy Wahlsten tillsammans med säljarna Kjell Carlsson och Christer Gryth.

– Alla har ju jobbat med väganläggningsmaskiner tidigare, men nu fick de två dagars fortbildning med fördjupad information om asfaltläggare. Det handlade både om produktkännedom och olika applikationer som Pave Assist, säger Kjell Carlsson.

Enligt Swecon ska de 19 specialiserade serviceteknikerna ha väganläggningsmaskiner som prioriterad arbetsuppgift under asfaltsläggningssäsongen, som grovt räknat sträcker sig från påsk till lucia.

– Tanken är att de även ska fungera som ett team, där de utbyter erfarenhet och hjälper varandra i vardagen, säger Kjell Carlsson.

Swecon noterar också att satsningen på väganläggningsmaskiner är långsiktig. Serviceteknikerna ska därför samlas för fortbildning varje år, det är inte heller omöjligt att det blir tal om ännu fler tekniker, beroende på hur marknaden utvecklas.

Kommentera en artikel
Meddela redaktionen
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081