23948sdkhjf

Volvo CE styr om för att möta en växande marknad

Små eldrivna maskiner har blivit allt viktigare för Volvo Construction Equipment, företaget vidtar därför åtgärder för att kunna säkra ett helt elektriskt utbud.

Volvo CE noterar att byggsektorn växer över hela världen och att efterfrågan på kompaktmaskiner ökat särskilt starkt: enligt företaget representerar segmentet nu 50 procent av den totala marknaden, att jämföra med 35 procent för tio år sedan.

Volvo CE tror att denna trend sannolikt kommer att fortsätta och i somras meddelade man att man därför inrättar en ny global affärsenhet för kompaktmaskiner; tanken uppges vara att maximera möjligheterna på den växande marknaden.

Den nya affärsenheten, som ska vara oberoende inom Volvo CE, ska enligt ett pressmeddelande säkra ett helt elektriskt utbud av produktiva och hållbara produkter över hela det kompakta sortimentet.

Den ska också ansvara för hela värdekedjan med både utveckling, montering, inköp och go-to-market-strategin (tillsammans med det befintliga distributionsnätverket) för kompakterbjudandet, något som enligt Volvo CE kommer att öka kontaktpunkterna med kunderna.

Till en början kommer enheten att ansvara för kompakta grävmaskiner upp till nio ton och kompakta hjullastare upp till L50-modellen.

Chef för den nya enheten (som får namnet Compakt Business unit) blir teknikchefen Thomas Bitter. Han tillträder posten i september.

– Vårt banbrytande arbete inom elektrifiering och digitalisering har positionerat oss som en innovatör inom kompaktsegmentet. Och nu tack vare kompaktmaskinernas ständigt växande inflytande på marknaden, fokuserar vi oss på vår kompaktmaskinportfölj för att förse kunder med produktiva och hållbara produkter och tjänster, säger han i pressmeddelandet.

– De som följer med oss på denna resa kommer inte bara att utveckla specialiserade färdigheter inom detta viktiga område utan spela en integrerad roll i vårt större syfte att bygga den värld vi vill leva i.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063