23948sdkhjf

ENTREPRENAD LIVE: Maskin Mekanos nya får köras överallt

Full fart både i produktionen och på vägen utlovas när Maskin Mekano presenterar ett helt nytt sorteringsverk.

Familjeföretaget Maskin Mekano tänker presentera ett helt nytt sorteringsverk på Entreprenad Live 2023: ECO6 beskrivs som ett robust och välbyggt verk, där fasta rejäla gångbanor och räcken ska maxa säkerheten.

Den svenska tillverkaren förklarar att det eldrivna verket kan köras på nätström om tillgång finns. Man berättar också att EC06 är byggd som en vridstyv ram i en specialdesignad bockad profil för en stabil konstruktion och relativt låg vikt.

Boggins båda axlar är ABS-bromsade och i maskinens framända finns hydraulben och två separata teleskopben för avsprintning, även under drift ska maskinen stå på boggiens bromsade axlar, fortsätter Maskin Mekano.

Företaget lyfter också fram att verket får köras som släp på alla typer av vägar, även motorvägar, utan dispens, något man anser spar både tid och pengar för kunderna. 

Siktarna ska vara utvecklade för tuffa förhållanden. Slaget beskrivs som kraftigt (12 millimeter) med en relativt flack lutning (11 grader), något som enligt Maskin Mekano innebär en bra kombination av kapacitet och siktnoggrannhet, även vid sämre förutsättningar eller dåligt väder.

Företaget utlovar god precision när de fina fraktionerna ska sorteras och hävdar att få material är en utmaning för deras siktar.

Vibroblocktekniken ska göra att vibrationerna stannar i sikten och inte går ut i maskinen, och både bandmataren och de andra lösningarna beskrivs som beprövade.

Maskin Mekano ställer ut i monter 175.

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Live 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093