23948sdkhjf

Innovation bakom mindre klimatpåverkan på vägarna

Ny teknik för asfaltbeläggning testas med stöd av Svenska Byggbranschens Utvecklingsfond (SBUF) och Trafikverket. Syftet är att minska tjockleken på asfalt genom användning av högpresterande bindemedel.

I ett meddelande från SBUF understryker de vikten av den högteknologiska provvägen: den är robust konstruerad med överlägsen teknisk prestanda. Denna prestanda innebär en anmärkningsvärt låg skadeutveckling under uppföljningsperioden.

Läs också: Årets innovation 2023

Ett annat inslag är avsaknaden av bevis på att den reducerade tjockleken på asfalt, där ett lager (5 cm) har tagits bort, har någon negativ inverkan på vägens jämnhet. Detta gäller både när det kommer till spårdjup och International Roughness Index (IRI).

Genom att minska asfaltens tjocklek, minskar också de klimatpåverkande utsläppen. Dock bör det noteras att användningen av ökad mängd polymermodifiering kan ha motsatt effekt och öka utsläppen.

Vidare belyser SBUF att sträckan med en lägre grad av polymermodifiering visar den lägsta spårdjupsutvecklingen. Även om denna observation inte är statistiskt signifikant när man ser till en övergripande analys av alla testade sträckor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062