23948sdkhjf

ENTREPRENAD LIVE: Mångsidig arm och ny sopvals

En mångsidig redskapsarm utlovas när Ystamaskiner ställer ut på Entreprenad Live.

Redskapsarmen GreenTec HXF 2802 är företagets mellanstorlek av den mångsidiga redskapsarmen för gren- och häckklippare.

Armen ska till exempel kunna monteras på traktorns frontlastare, teleskoplastare eller lastmaskiner och använder olja från bärarens hydraulsystem.

Ystamaskiner noterar att det går att montera redskap av olika slag på armen, till exempel grensåg, finger- och häckklippare, häckklippare och kant-/stolpklippare.

Företaget noterar att det i standardutförandet ingår AHS påkörningssäkring med 45 graders redskapsretur, mekanisk hopfällning till transport, mekanisk klippvinkeljustering och mängdfördelare.

Redskapsarm HXF 2802 kräver tre hydrauluttag (tryck, retur och fri läckledning direkt till hydraultanken) för montage på bäraren, alla redskap kräver dock inte en läckledning, berättar Ystamaskiner.

Företaget förklarar också att det vid beställning måste anges om armen ska vara till höger eller vänster för att föraren skall få en optimal sikt.

Ystamaskiner tar också med sig en ny sopvals till Entreprenad Live.

Sopvalsen går att få med eller utan uppsamlingsbox och finns i modeller med arbetsbredd på 1,3 meter, 1,5 meter och 1,8 meter.

Ystamaskiner berättar att borstarna utrustas med 520 millimeter polypropylen ZigZack borstlameller, och att sopvalsen SVF 130 - 180 är utrustad med flytlägesfäste med inbyggd påkörningssäkring. Det sistnämnda ska göra detenkelt för föraren att kontrollera inställningar ” trianglar”, så att sopvalsen är rätt inställd och följer underlagets ojämnheter upp eller ner, förklarar företaget.

Borsten ska enkelt kunna justeras genom att ta ute en bult och sänka valsen till närmsta hål.

Den raka modellen utrustas med stänkskydd i plåt framåt, mekanisk eller hydraulisk sväng för att sopa material till vänster eller höger sida, den ska också vara utrustad med två stödhjul, förklarar Ystamaskiner.

Företaget uppger också att sopvalsen kan utrustas med hydraulisk uppsamlingsbox för att sopa och samla upp material, och att denna modell är utrustad med tre stödhjul.

Sopvalsen med uppsamlingsbox ska också kunna användas som rak borste genom att låsa uppsamlingsboxen i uppfällt läge.

Ystamaskiner noterar också att sopvals SVF endast kräver ett dubbelverkande hydraulikuttag med 25 – 60 liter per minut.

Ystamaskiner ställer ut i monter 325.

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Live 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081