23948sdkhjf

ENTREPRENAD LIVE: Sju nya batterimaskiner lanseras

Swepacs medverkan i batterisamarbetet Battery One, har lett till sju nya batterimaskiner, något man tänker visa upp på Entreprenad Live.

Battery One-samarbetet innebär att ett och samma batteri ska kunna användas till flera olika maskiner – som dessutom kan komma från olika tillverkare. Batteriet ska kunna laddas med en vanlig laddare eller en snabbladdare och energiinnehållet varierar beroende på maskinens drifttid.

Swepac ser många fördelar med batterikonceptet utöver miljöaspekten, till exempel lägre bullernivå, lägre hand-arm-vibrationer och mycket lägre driftkostnader samt service- och underhållskostnader.

Swepac har valt att lansera Battery One-koncepet på samtliga framåtgående vibroplattor från 50 till 110kg, inklusive rundpaddan FR95B och asfaltspaddorna F70BA samt F90BA.

Enligt företaget är man övertygad om att detta att detta är ett bra alternativ för kunderna inom hyresbranschen då batterierna kan användas på ett flertal maskiner från olika tillverkare och att användarna kan välja batteri med olika energiinnehåll efter jobbet som ska göras.

Förutom de sex vibroplattorna lanserar man också en batteridriven omformare i ryggsäck för valv- och väggstavar.

Swepac noterar att användaren då slipper använda elsladdar som fastnar på arbetsplatsen och förklarar att ryggsäcken endast väger tio kg och att drifttiden är upp till två timmar lång.

Swepac utlovar fler nyheter framöver, företaget uppger att man fortsatt utvecklingsarbetet med de större batteridrivna Fram-Back-gående vibroplattorna FB200B och FB300B och att dessa kommer att lanseras i Sverige ”inom kort”.

Swepac noterar att båda dessa maskiner har inbyggda batterier med stor kapacitet, 4,6kWh på FB200B och 6,6kWh på FB300B. Detta ska ge en drifttid för respektive maskin på upp till två timmar.

Swepac ställer ut i monter 675.

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Live 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.161