23948sdkhjf

Peab bygger för 346 miljoner i Linköping.

Det är AB Stångastaden som beställer 176 hyreslägenheter, vårdcentral och lokaler i Linköping. 

Lägenheterna, vårdcentralen och lokalerna ska byggas på fastigheten Jägarsoldaten 1 i den nya stadsdelen Djurgården i Linköping. 

Fem sammanhängande huskroppar om två till fjorton våningsplan ska uppföras. På bottenplanen kommer vårdcentralen och åtta lokaler från 52 till 2 400 kvadratmeter att finnas. Resterade våningsplan innehåller 176 lägenheter om ett till fyra rum och kök.

Fasaderna kommer att bestå av puts, traditionellt tegel och skiffer. Två av byggnaderna kommer att förses med takterrasser. Målet är att byggnaderna ska certifieras enligt Miljöbyggnad, nivå Silver.

I våras tecknades avtal mellan Peab och AB Stångåstaden för Fas 1 som omfattade projekteringsmedverkan och produktionsförberedelser av fastigheten. Nu är även avtalet för Fas 2 tecknat.

–Vi är glada för förtroendet att få genomföra detta intressanta projekt tillsammans med Stångåstaden. Ett bra gemensamt arbete under Fas 1 har möjliggjort att vi nu går vidare in i produktionsfasen, och vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete, säger Anders Bergeling, regionchef på Peab.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.111