23948sdkhjf

Liftar, kranar och hissar när ny mässa får premiär

En helt ny mässa slår upp portarna i september – med fokus på accessutrustning.

I höst är det premiär för Expolift, som arrangeras den 14-15 september på Infracity i Upplands Väsby norr om Stockholm.

Att komma åt och nå har blivit allt viktigare på allt fler typer av arbetsplatser, enligt mässarrangörerna Scop AB, som bland annat arrangerar rivningsmässan Demcon, har sektorn blivit så stor att den förtjänar en egen mötesplats.

Detta ska nu bli verklighet och tanken är att visa upp till exempel teleskoplastare, kranar, liftar, byggställningar, hissar och stegar-

Mässan riktar sig till både entreprenörer och serviceföretag och i skrivande stund finns 34 inbokade utställare, bland annat Scantruck, Lifteexperten, IPAF Sverige, Bobcat Sverige AB, Jekko/Hüllert Maskin, Nordicc, Krankungen, Smartlift och Hydroscand. Hela listan finns här.

Scantruck ser fram emot att delta på den nya mässan.

– Scantrucks portfölj av agenturer passar perfekt för den här mässan på papperet, så vi tycker den ska bli jättespännande att vara med på. Förhoppningsvis kommer vi att stöta på både gamla och nya kunder och jag tycker att vi har en intressant blandning av maskiner att visa upp i vår monter, säger David Trygg som arbetar som säljare på Scantruck.

Företaget noterar att de länge varit synonyma med Manitous röda teleskoplastare, men att man har mycket mer att erbjuda, till exempel Sennebogen, Weycor, GMG, PB Platforms, Platform Basket samt senast också Geismar som tillverkar utrustning för järnvägsunderhåll.

Allt får inte följa med till Expolift men Scantruck utlovar en ”bra blandning”.

I montern kommer man till exempel att få se mastliften Manitou 100VJR utrustad med jib, där drivningen sker via batterier på 250Ah.

Där finns också den fyrhjulsdrivna, fyrhjulsstyrda och dieseldrivna bomliften Manitou 160ATJ+ som ska trivas gott även i tuffare terräng och som har en korg som klarar 480 kg.

Scantruck visar också den eldrivna terrängående saxliften PB Platforms S175-19E 4

Från Platform Basket har man bland annat den larvburna bomliften Spider 15.75 STD med en arbetshöjd på 15 meter och utlägg på 7,5 meter och den larvburna mastliften Heron 10, med en arbetshöjden på 9,6 meter och räckvidd på 3,46 meter.

Scantruck lyfter också fram Manitous eldrivna teleskoplastare MT625e som kan lyfta 2 500 kg upp till sex meter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.112