23948sdkhjf

Robust röjare med räckvidd utlovas

Grundliga studier ligger bakom Trejons nya kedjeröjare. Resultatet blev en produkt med rejäl räckvidd och flexibelt rörelsemönster.

Trejons nya kedjeröjare Optimal M1650 Storm bygger på föregångaren M1650 och en större förstudie med kunder och återförsäljare.

– Det var tydligt i vår förstudie att det önskades både lite längre räckvidd med också ett utökat rörelsemönster med tiltbart huvud. Även att kunna jobba effektivt i alla lägen utan att behöva fundera kring vinklar på axelknutar eller liknande efterfrågades, säger Anders Johansson, ansvarig Produktutvecklare på Trejon.

Företaget noterar att driften av huvudet är helt hydraulisk via ett eget hydraulsystem och uppger att flera nya lösningar ska ha lett till en bättre geometri.

Till exempel ska ett beprövat parallellogram som första del mot traktorn nu ha kompletterats med ett teleskop i stickan. Denna lösning ska, enligt Trejon ge ett större rörelsemönster och en större total räckvidd på upp till 5,4 meter från centrum på traktorn.

Geometrin ska också ha gynnats av att huvudet drivs via det egna hydraulsystemet. Detta uppges ge full driftsfunktion oavsett position på huvudet. Huvudet har dessutom fått både tilled och cylinder, detta ska enligt Trejon göra det möjligt att klippa bakslänten på ett dike, men också att klippa 90 grader vertikalt.

Kedjeröjaren ska vara utvecklad för krävande arbeten i varierande terräng, en robust konstruktion ska göra den effektiv; trädrester och sly ska splittras upp, förklarar Trejon.

Företaget lyfter också fram att en högre markfrigång vid led mellan bom och sticka ska underlätta vid röjning längs med räcken, staket och stängsel.

Maskinen manövreras från hytten med proportionell styrning. Joysticken har bara en kraftaxel och hydraulik med tryck och fri retur, och ska vara enkel att koppla lovar Trejon.

Företaget förklarar att få komponenter med mindre rörliga delar ska leda till enkel service och låga underhållskostnader, man tillägger att serviceluckan i fronten på huvudet kan manövreras hydrauliskt.

Enligt Trejon ska bra komponenter och ett högt systemtryck dessutom innebära en väldigt hög verkningsgrad och en hög effekt ute vid huvudet.

– Vi är så klart otroligt stolta över denna lansering och att vi så väl kunnat möte marknadens önskemål. Den kompletterar våra andra modeller väl och blir en väldigt prisvärd maskin med hög kapacitet mellan våra nuvarande kedjeröjarmodeller och armklippare från varumärket Berti, säger Johan Schols, försäljningschef på Trejon.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078