23948sdkhjf

Swecon höjer kompetensnivån med utbildning i grävsystem

Swecon tar ett kliv framåt i kompetensutveckling genom att utbilda 30 servicetekniker och sex säljare i det avancerade grävsystemet Dig Assist.

Swecon tar ett kliv framåt i kompetensutveckling genom att utbilda 30 servicetekniker och sex säljare i det avancerade grävsystemet Dig Assist.

Utbildningen, som har ägt rum på anläggningarna i Kiruna, Luleå, Umeå och Gävle, syftar till att förbättra kundservicen och effektiviteten i arbetsprocesserna.

Kristofer Karlsson, Per Wickström och Rickard Carlsson, Swecons produktspecialister på Dig Assist, har lett utbildningen. De har bland annat instruerat serviceteknikerna i felsökning och reparation av en Volvo EC250E, utrustad med Dig Assist.

– Det handlar om att ständigt höja kompetensen för att ge bästa möjliga service till kunderna, säger produktchef Kristofer Karlsson.

Dig Assist är Volvos egen maskinstyrningsteknologi för grävmaskiner. Systemet utnyttjar en Co-Pilot-surfplatta i hytten och integrerade sensorer, kombinerat med den senaste positionstekniken (GNSS). Enligt Swecon levererar Dig Assist enastående noggrannhet på en bråkdel av den tid det skulle ta med traditionella metoder.

För närvarande är Dig Assist tillgängligt på över 20 av Swecons medelstora och stora band- och hjulgrävmaskiner. Swecon uppger i sitt pressmeddelande att utbildningen av servicetekniker kommer att fortsätta under hösten på fler platser i Sverige.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078