23948sdkhjf

Ny app från Ramirent förenklar liftuthyrning

Ramirent lanserar RamiShare, en digital tjänst som syftar till att effektivisera och hållbarhetsanpassa uthyrningen av liftar på byggarbetsplatser.

Tjänsten, som har testats sedan vintern 2022, erbjuder en obemannad, digital uthyrningspool där flera aktörer kan dela på samma utrustning.

Ramirent uppger att de kommer att etablera obemannade, digitala uthyrningscenter på större byggprojekt. Dessa center kommer att vara utrustade med de liftar som behövs för projektet och som alla aktörer på plats kan använda. Användarna kan hyra och låsa upp liftar via RamiShare-appen och sedan lämna tillbaka dem på ett dedikerat laddningsställe.

Navid Naseh, CIO på Ramirent Sverige, förklarar fördelarna med tjänsten.

– Liftarna finns nära till hands när man behöver dem och kunderna betalar endast för den tid de faktiskt använder liftarna. Detta minskar också antalet liftar som behövs på plats, vilket i sin tur leder till färre transporter och därmed en minskad miljöpåverkan.

Eric Nordin, chef för digital affärsutveckling på Ramirent, tillägger att användarupplevelsen är smidig och effektiv.

– Att hyra en lift via appen RamiShare är lika enkelt som att hyra en elsparkcykel. Appen innehåller också en checklista som säkerställer att liftarna är i fullt funktionsdugligt skick när de lämnas tillbaka.

Tjänsten har redan testats i kundprojekt och har mötts av positiva reaktioner.

Utöver miljövinsten har kunderna uppskattat den ökade tillgängligheten och de kostnads- och tidsbesparingar som tjänsten medför. Eric Nordin

Tekniken bakom RamiShare kommer från Irdeto, ett nederländskt företag som är världsledande inom digitala plattformar och cybersäkerhet.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079