23948sdkhjf

ENTREPRENAD LIVE: 350 ton maskiner i största montern

Fredheim Maskin är både tyngst och störst på mässan, företaget visar två kompletta krosslinor och utlovar också ett par nyheter.

Fredheim Maskin, som säljer maskiner från Keestrack och Sandvik Mobiles, kommer till Entreprenad Live i september.

Resväskan kommer att vara sprängfylld, företaget fyller sin tusen kvadratmeter stora mässmonter med tio maskiner, som har en totalvikt på 350 ton.

Tanken är att visa upp två kompletta krosslinor och flera nya maskiner.

– Det bästa av allt är att vi kan leverera omgående på all utrustning som vi visar upp på mässan, berättar Erik Olausson som arbetar som säljare på Fredheim Maskin.

I montern kommer man att kunna se Sandvik Mobiles QJ341 försedd med en matare på fem kubikmeter och en kross på 1200 x 750 millimeter som även går att backa. Drivkällan är en Cat C9 på 350 hästkrafter. Den står parad med en QH332HS som är en konkross med intag upp till 185 millimeter.

Keestrack representeras av käftkrossen B7e, som är en eldriven ”1208” som går över i en Keestrack A6e som är en 15m3 matare som står framför en Keestrack H6SE.

– H6Se är spindel som passar perfekt både till våra käftkrossar och sorteringsverk som det sitter en Sandvik CS440 kross inuti. Det är en lättflyttad maskin med stor kapacitet som drivs helt och hållet på el och den innehåller beprövade komponenter från Keestrack och Sandvik, förklarar Erik Olausson.

Fredheim lyfter också fram ett par lite mindre maskiner, som är ganska nya för den svenska publiken, till exempel en modell av sorteringsverket Keestrack K3.

Enligt företaget ska den nya modellen skiljas sig på flera sätt från föregångaren – till exempel har den blivit tyngre.

– Maskinen är kraftigare byggd för att hålla ännu bättre och längre och har i samband med det ökat ungefär två ton i vikt. Den har fortfarande väldigt kompakta transportmått så det är absolut inget som kommer att ställa till några problem när det ska flyttas. Etablering och avetablering är faktiskt både snabbare och smidigare i stället på den nya versionen, försäkrar Erik Olausson.

Sju av de tio maskinerna som visas upp är eldrivna, något som Fredheim Maskin ser många fördelar med.

– Elmaskiner behöver inte alls lika mycket service och reservdelar som dieselhydrauliska maskiner. I en perfekt värld så hade det gått att köra alla maskinerna på nätström, vilket givetvis är den ultimata konfigurationen, men även med en dieselgenerator som driver en inbyggd elmotor så får du stora fördelar. Det krävs en mindre motor tack vare elmotorns högre verkningsgrad samt du dessutom får bort motorn från allt damm och vibrationer som en inbyggd motor arbetar i. De som är nyfikna på att lära sig mer är varmt välkomna att besöka vår monter.

Företagets vd Per Olav Fredheim kommer att finnas på plats på Landvetter, där kan man också träffa Henrik Svensson som arbetar med support och reservdelar, företagets resande mekaniker Marcus Johansson och Erik Olausson.

Fredheim Maskin ställer ut i monter 475.

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Live 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.411