23948sdkhjf

Tunnelbyggare räddade sig undan röken

På torsdagförmiddagen uppstod rökutveckling på ett tunnelbygge i Danderyd.

Tunneln som byggs är en elförsörjningstunnel och enligt Svenska Kraftnät handlar det om rökutveckling i en motor till det transportband som används för att transportera ut bergmassor.

Företaget uppger också att rökutvecklingen har avstannat, och att röken ventileras ut.

Personal finns dock fortfarande kvar i tunnelborrmaskinens räddningskammare. Räddningstjänst ska dock vara på plats och två personer som andats in rök ska ha fått medicinsk vård.

Dagens Nyheter rapporterar att fyrhjulingar ska gå in för att hämta flera personer från räddningstunnlarna, när röken ventilerats ut.

Tunneln är en del av ett större projekt där Svenska Kraftnät bygger en elförsörjningstunnel som ska förbinda norra och södra Stockholm, från Upplands Väsby till Huddinge.

Tunneldrivningen ska pågå i fyra år och sker med tunnelborrmaskin.

En av de totalt fyra etapperna innebär att bygga en 13,4 kilometer lång tunnel mellan transformatorstation Anneberg, Danderyds kommun, till transformatorstation Skanstull i Hammarby Sjöstad.

Tunneln ska få en diameter på fem meter, till det krävs enligt Svenska Kraftnät också ett skyddsområde på tio meter. Tunneln byggs på 50-100 meters djup, man ska också bygga sex ventilationsschakt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.156