23948sdkhjf

Cordestam prövar nya vingar i söder

Cordestam Maskin finns med när Entreprenad Live drar igång i veckan – för första gången. Man bjuder bland annat på provkörning och utlovar effektiv terrängkörning.

Bjästabaserade Cordestam Maskin, som är generalagent för Bells dumprar och Tatras lastbilar ställer ut tillsammans med Allison Transmission på Entreprenad Live.

– Det blir första gången vi är med i Entreprenad Live och det blir vår första mässa sedan pandemin. Vi har tidigare deltagit i mässor belägna längre norrut men hoppas nu kunna träffa kunder och kontakter i söder, som vi i vanliga fall inte når, säger Robert Cordestam, säljare på Cordestam Maskin AB.

Cordestam, som sålt Bells dumprar i över 20 år, kompletterade sitt utbud med tjeckiska Tatras lastbilar 2015.

– Efter att det kom en ny modellserie på dumprarna 2013 behövde vi hitta en annan produkt som kunde lasta bra, köra bra i terräng och som samtidigt kunde gå på vanliga vägar. Då upptäckte vi Tatra lastbilar..

På Live kommer Allison och Cordestam att bjuda in till provkörning av en Tatra-lastbil utrustad med en helautomatisk växellåda från just Allison.

– Det har varit en oerhört uppskattad transportlösning och det är kul att vi får ha med en Allison-utrustad Tatra Phoenix 8x8 till Entreprenad Live. Genom att provköra på testbana kan folk få en aha-upplevelse, då många faktiskt blir förvånade över hur bra de kan ta sig framåt i terräng. Samt att de är bekväma att köra. Så att kunna visa upp det är själva grunden till varför vi ställer ut på mässor, säger Robert Cordestam.

Enligt företagen ska man bland annat påvisa fordonets stora möjligheter att bekvämt komma fram i svår terräng.

- Det är också ett naturligt val för oss att ställa ut tillsammans med Allison Transmission. Under alla år har vi alltid haft Allison som valmöjlighet för de fordon vi säljer. Vi ser deras Allisons växellåda som ett premiumalternativ då den är effektivare. Vi har sett skillnaden när identiska fordon har haft olika lådor – bilen med Allison är snabbare och man får ut mer effekt ur den. Dessutom är den helautomatisk, vilket gör att den är smidigare att använda och skön för föraren att hantera.

Mats Hallgren, Area Sales Manager Nordics på Allison Transmission, ser också fram emot Entreprenad Live.

– Vi har haft ett bra samarbete med Cordestam under många år och har ställt ut på mässor med dem tidigare. Det har alltid fungerat bra och vi hoppas på att få många nyfikna besök i montern och på testbanan. Att de nu vill bredda sig geografiskt ser vi bara som positivt, då det är stora delar av Sverige som ännu inte vet exakt vad kombinationen av TATRA:s lastbilar och våra växellådor faktiskt kan erbjuda. Det blir spännande att visa upp, avslutar Mats Hallgren.

Cordestam Maskin och Allison ställer ut i monter 907.

Artikeln är en del av vårt tema om Entreprenad Live 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.172