23948sdkhjf

”Mässan blev fantastisk”

Solen strålade över Entreprenad Live i Göteborg och arrangörerna är mer än nöjda.– Detta var vår bästa mässa hittills.

Entreprenad Live i Göteborg har precis packat ihop efter tre intensiva dagar

Mässan, den nionde i ordningen och den femte på västkusten, anordnades i högsommarvärme och på ett helt nytt ställe – nära Landvetter.

Hur blev mässan tycker ni?

– Mässan blev fantastisk. Detta var vår bästa mässa hittills och den blev faktiskt ännu bättre än vad vi vågade hoppas på, säger Peter Eriksson på Entreprenad Live.

Besökssiffrorna är i skrivande stund inte helt klara.

– Vi har ingen exakt siffra just nu. Siffrorna efter två dagar och utfallet på lördagen visar på ca 11 000 besökare. Det ligger i linje med vad vi uppskattade. Det viktiga är att rätt besökare och det var det när jag lyssnar på utställarna.

Vad har ni fått för respons från utställare och besökare?

– Utställarna har vi haft tät kontakt med under hela mässgenomförandet och en löpande dialog. De är extremt nöjda och jag har faktiskt inte hört någon som varit missnöjd, säger Peter Eriksson.

– Nu utvärderar vi ordentligt med enkäter både mot utställare och besökare och då får vi mer exakt svar på utfallet.

Han noterar att det är viktigt vad kunderna tycker.

– Om någon vecka vet vi ännu mer och tar med oss till kommande projekt. Vi pratade också med en hel del besökare under mässan och jag har aldrig hört så många positiva som denna gången.

Hur funkade det nya mässområdet?

– Över förväntan. Utställare och besökare gillade den geografiska placeringen, utformningen av mässområdet och miljön. Vi hade utmaning med parkeringen vid vissa tider och kommer stärka upp logistiken kring det framöver.

De akuta problemen löstes dock direkt, förklarar han

– Vi utökade parkeringsytan och förstärkte med mer personal och skyltning under mässdagarna.

Har ni dragit några lärdomar inför kommande mässor? Är det något ni ska göra mer av? Något ni ska göra mindre av? Något som ni vill förändra?

– Vi utvärderar alltid väldigt noggrant och drar slutsatser efter det när det gäller allt kring mässan. Många frågar oss alltid "vad gör ni när mässan är över?"

– Man ser inte riktigt vad som görs före, under och efter. Vi har alltid mycket bemanning med filmteam, mediateam, fotografer och massa andra människor. Vi sammanställer och utvecklar konstant för att kunna erbjuda besökarna en ännu bättre upplevelse nästa gång.

Siffror och statistik i all ära, men när utställarna springer efter dig i montergångarna och vill boka monterplats till nästa mässa, då vet vi att vi gjort något bra.

Peter Eriksson och hans kollega Hans-Erik Kristensson kan pusta ut efter 2023 års upplaga – och tänka på nästa.

– Vi älskar detta och är redan i gång med nästa mässa i Skåne 2024 som arrangeras på Ring Knutstorp 5-7 sep 2024. Vi bokar också upp utställare till Entreprenad Live 2025 i Göteborg.

– Siffror och statistik i all ära, men när utställarna springer efter dig i montergångarna och vill boka monterplats till nästa mässa, då vet vi att vi gjort något bra!

Peter Eriksson tror att suget kring mässor kommer att fortsätta.

– Min "egen" tempmätare kring branschen just nu är att den fortsatt är bra men med en viss återhållsamhet. Leverantörerna/utställarna är mer och mer övertygade om att mässan och de personliga mötena är deras absolut viktigaste säljkanal.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.08