23948sdkhjf

Gamleby Entreprenad satsar på Volvo och biogas

Gamleby Entreprenad har tagit steg in i den gröna energisektorn genom sitt deltagande i Ogestad Biogas.

När Andreas Klingstedt grundade Gamleby Entreprenad 2008, var hans ursprungliga plan att driva företaget själv utan att anställa personal. Men redan 2010 ändrade han kurs och började anställa medarbetare.

– Nu har vi ett 25-tal underentreprenörer som kör för oss, och det tillkommer ett par nya varje år, säger Andreas Klingstedt.

Han ser dock en nackdel med företagets snabba tillväxt.

– Nuförtiden hinner jag nästan aldrig köra själv, det är lite tråkigt.

Volvomaskiner har varit en viktig del av Gamleby Entreprenads verksamhet sedan starten. Andreas investerade i en ny EW160C från Swecon i Kalmar redan under företagets andra verksamhetsår.

– Jag amorterar hellre än reparerar på en maskin. Och jag vill att mina underentreprenörer kör Volvo också.

Denna lojalitet mot Volvo och Swecon har gett företaget en fördel när det gäller att ta sig an större projekt. För närvarande arbetar Gamleby Entreprenad med VA-arbeten i anslutning till ett villaområde i Västervik och med markarbeten för utbyggnaden av fängelset och sjukhuset i samma stad.

– Tillsammans blir vi både starka och flexibla. Eftersom nästan alla kör Volvo, fungerar även servicen från Swecon extra bra.

Företagets senaste inköp inkluderar en Volvo EW160E hjulgrävare med Dig Assist och en L180H hjullastare, båda levererade i början av året. Om planerna för Ogestad Biogas blir verklighet, kommer fler maskiner att behövas.

Ogestad Biogas är ett samarbete mellan Ogestad Egendom och Andion Scandinavia, och planen är att producera 70 GWh biogas per år.

– Miljötillståndet är inlämnat, men byggstarten ligger ett drygt år framåt i tiden.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.067