23948sdkhjf

Rymlig hytt i helelektrisk teleskoplastare

Eldrivna teleskoplastare kommer allt mer. Faresin tog steget redan för fyra år sedan och som den svenska generalagent uppger att elmaskinerna numera är mer eftertraktade.

Lindborgs Maskinkonsult hade en helelektrisk teleskoplastare att visa upp på Expolift i mitten av september.

– Vi är originalet - Faresin var först med eldrivna teleskoplastare, våra kom redan för fyra år sedan och vi tog dem till Sverige för drygt tre år sedan, säger Per Lindborg på Faresins svenska generalagent Lindborgs Maskin Konsult AB.

– Vi ligger före!

Maskinen drivs av ett 80-voltsbatteri som finns i tre storlekar – ett för sex timmars drift, ett för åtta timmars drift och ett för elva timmars drift.

Per Lindborg lyfter upp en panel och visar batteriet.

– Det är välbyggt, rent och fint – man har tänkt rätt från början, säger han.

Teleskoplastaren har två motorer; en vätskekyld drivmotor och en luftkyld som driver hydraulpumpen.

– Drivmotorn finns i framaxeln och en kardan förbinder fram- och bakaxeln så att det blir fyrhjulsdrift, förklarar Per Lindborg.

Han lyfter också fram maskinens rymliga hytt.

– Till och med en som är så stor som jag sitter galant här!

En luftfjädrad stol ska öka komforten och göra det möjligt för olika förare att hitta sin bästa ställning, förklarar han.

– Det är bra arbetsplats.

Faresins elmaskiner finns även som dieseldrivna varianter. Per Lindborg noterar att elmaskinerna faktiskt är mer eftertraktade numera och förklarar att fler modeller är på gång.

– Det kommer två större modeller, med 14 och 17 meters lyfthöjd.

Lindborgs Maskinkonsult har varit svenska generalagent i fyra år. Företaget har sin bas i Örsundsbro men säljer maskiner över hela landet, förklarar Per Lindborg.

– Vi har ett samarbete med Bosch Cars verkstäder, många verkstäder klarar inte helelektriska maskiner men de är jätteduktiga och våra kunder kan få service var de än finns i landet.

Teleskoplastaren har en lyfthöjd på sex meter och en lyftkapacitet på 2,6 ton.

– Den passar speciellt bra på byggarbetsplatser men vi säljer också mycket till lantbruk och fastighetsunderhåll, säger Per Lindborg.

Artikeln är en del av vårt tema om Expolift 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078