23948sdkhjf

Volvo introducerar eldriven grävmaskin på eComExpo

eComExpo, Sveriges största mötesplats för hållbara transporter, kommer att vara värd för en provkörning av Volvos nya eldrivna 23-tons bandgrävmaskin, Volvo EC230 Electric.

Enligt ett pressmeddelande från arrangören eLife Nordic AB kommer eComExpo i Arlandastad att fyllas med en rad eldrivna fordon och maskiner för provkörning. Bland de senaste tillskotten finns Volvo, som kommer att erbjuda en provkörning av sin eldrivna 23-tons bandgrävmaskin, Volvo EC230 Electric.

Fredrik Rigö, chef för marknadskommunikation på Swecon, uttrycker optimism inför eventet.

– Det finns många fördomar om eldrivna maskiner, trots att de flesta aldrig ens har provat dem. Nu har vi en riktigt rejäl pjäs på plats i vår eldrivna 23-tonnare Volvo EC230 Electric. Jag hoppas verkligen att så många som möjligt tar chansen att prova den.

Rigö tillägger att fördelarna med eldrivna maskiner sträcker sig bortom miljöaspekterna.

– Det handlar inte bara om miljö, utan även om arbetsmiljö. Det är tyst och utan vibrationer, och en elmotor är helt perfekt för att driva hydraulpumpar. Motorn sitter ju direkt på hydraulpumpen, så du har en mycket direkt respons i alla spakar.

Förutom den tunga 23-tonnaren kommer Volvo också att ha andra eldrivna maskiner på plats, inklusive 2,6-tons minigrävaren Volvo ECR 25 Electric och 5-tons hjullastaren Volvo L25 Electric. Volvo Lastbilar kommer även att vara på plats med den eldrivna versionen av Volvo FH.

eComExpo kommer att äga rum på Scandinavian XPO i Arlandastad den 27–28 september och kommer att inkludera en rad andra eldrivna fordon och maskiner, inklusive gaffeltruckar och elmopeder.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141