23948sdkhjf

Volvos nya slaggskopa anpassas för stålverk

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) har introducerat en ny slaggskopa för de krävande förhållandena i stålverk.

Denna skopa är en del av företagets applikationsspecifika sortiment av slagghanterare, som inkluderar hjullastarmodellerna L150H, L180H, L220H, L260H och L350H.

Till skillnad från tidigare versioner, som baserades på en bergskopa, är denna nya slaggskopa konstruerad från grunden för att klara av de extremt höga temperaturer, giftiga ångor och damm som är vanligt förekommande i stålverk. Detta har krävt en avancerad teknisk lösning och omfattande förstärkningar, uppger Swecon.

Skopans botten är gjord av kraftig plåt och har en utskjutande design som skyddar sidoplattornas svetsfogar. Ytterligare förstärkningar inkluderar 80 millimeter skärstål och ett förstärkt spillskydd. 

Infästningen av skopan till lastaren är skyddad genom ett förstärkt gränssnitt, och en större undergrävning ska göra det enklare att montera skyddande däckkedjor.

Swecon uppger även att dessa slaggskopor nu är en del av Volvo CE:s standardutbud men kan också anpassas efter specifika behov genom företagets program för specialbyggda redskap (Customer-Built Attachments). 

De slagghanterare som skopan kan fästas på är utrustade med ytterligare värmeskydd och brandskyddsmaterial. De har även skottsäkra skyddsglas och ett avancerat luftfiltreringssystem i hytten. En "limp home"-funktion för nödsituationer är en annan extrafunktion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.127