23948sdkhjf

Swecon blir ny partner till Volvo Penta

Swecon tar steget in som ny återförsäljare för Volvo Pentas industrisegment. Detta är en del av både Swecons tillväxtstrategi och Volvo Pentas mål att specialisera sitt återförsäljarnätverk.

Partnerskapet är resultatet av Volvo Pentas strategi att dela upp sitt återförsäljarnätverk i specialiserade partners för industri- och marinsektorn.

Hannes Norrgren, chef för Industrial Business Unit på Volvo Penta, förklarar att den industriella delen av Volvo Pentas verksamhet har vuxit markant under det senaste decenniet.

– I början var det helt logiskt att ha ett gemensamt återförsäljarnätverk för alla våra kunder, men idag ser vi att våra kunder blir mer och mer specialiserade och vi måste gå samma väg för att säkra den bästa kundupplevelsen.

Volvo Pentas industriverksamhet omfattar en rad olika delsegment, inklusive gruvdrift, jordbruk, specialfordon, anläggningsutrustning, kraftgenerering och batterienergi lagringslösningar.

Swecon, som redan har ett långvarigt partnerskap med Volvo Construction Equipment, kommer att erbjuda försäljning, service, reparation och reservdelar till Volvo Pentas industrikunder.

Hans Olofsson, affärschef för tjänster och kompletterande produkter på Swecon, ser detta som ett naturligt steg i företagets utveckling.

– Avtalet gör Swecon ännu mer specialiserat på Volvos produkter och ger möjlighet att dra nytta av synergier genom vårt unika och rikstäckande nätverk på 34 orter.

Återförsäljaravtalet kommer att träda i kraft under första kvartalet 2024 och berör endast den svenska delen av Swecon. Exakt datum för aktiveringen kommer att meddelas innan årsskiftet. Det är också Volvo Pentas ambition att nuvarande återförsäljare eller kunder inte ska påverkas negativt i övergången.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094