23948sdkhjf

NCC bygger åt Fortifikationsverket

NCC ska bygga en utbildningsbyggnad för luftvärnssystem 103 till Försvarsmakten på Luftvärnsregementet, LV6, i Halmstad. Uppdraget är på beställning av Fortifikationsverket som äger, förvaltar och utvecklar Sveriges försvarsfastigheter.

Den cirka 24 000 kvadratmeter stora hallbyggnaden i två plan kommer att innehålla bland annat hallar för lastbilar och materielunderhåll, specialsalar för teori- och simulatorutbildning, aula, kontor, omklädningsrum och teknikutrymmen. 

Området runt byggnaden innehåller stora rangeringsytor och ska inhägnas. 

NCC har erfarenhet av säkerhetsklassade projekt. I ett liknande samarbete med Fortifikationsverket har NCC nyligen uppfört kontor och förläggningsbyggnader åt Försvarsmakten vid Södra skånska regementet, P7, i Lund.

– Vi har samarbetat med Fortifikationsverket tidigare och gläds över att igen få förtroendet att bygga moderna och funktionella lokaler åt Försvarsmakten. Utbildningshallen är ett stort och mångsidigt projekt där NCC har en styrka i erfarenheter från liknande uppdrag med flera olika funktioner i samma byggnad, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden, i ett pressmeddelande.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.093