23948sdkhjf

Branschen håller hårt i hållbarhetsarbetet

Ramirentrapporten visar att 48 procent av företagen inom byggbranschen har intensifierat sitt engagemang i klimatfrågan under de senaste tre åren.

Ramirent uppger att avfallshantering är ett område där byggbranschen särskilt utmärker sig. Hela 87 procent av företagen hanterar sitt avfall på ett ansvarsfullt sätt, en ökning med två procentenheter jämfört med föregående år. Dessutom är företagen effektiva när det gäller att minimera materialspill, där 81 procent av företagen får goda resultat.

Användningen av miljöanpassade produkter är också hög, med 74 procent av företagen som använder sådana produkter. Det är dock värt att notera att dessa siffror har minskat med fem procent vardera jämfört med föregående år.

Ramirent framhåller även sitt eget bidrag till branschens hållbarhetsarbete. Företaget har under de senaste åren fokuserat på att erbjuda fossilfria uthyrningsmaskiner och utrustning. Cirka 85 procent av deras uthyrningspark är nu fossilfri och går under namnet RamiGreen. De dieseldrivna maskinerna som fortfarande finns i parken drivs enbart med det förnybara drivmedlet HVO100.

Läs också: Ramirent får ny fabrikschef

Ramirent påpekar att hållbarhetsarbetet inte enbart är en fråga om samhällsnytta, utan också om affärsnytta. Tre av fyra byggföretag arbetar aktivt med att utveckla sitt hållbarhetsarbete, även om denna siffra har minskat med sex procent jämfört med föregående år. En möjlig förklaring till detta kan vara den rådande lågkonjunkturen, som har påverkat byggbranschens prioriteringar när det gäller klimatomställning.

*Ramirentrapporten ges ut för tredje året i rad. I den presenteras statistik och insikter kring olika aktuella ämnen inom branschen - statistik som bygger på svar från 500 personer inom byggbranschen. Undersökningen har genomförts med hjälp av Novus.

Så här jobbar byggföretagen för att minska klimatpåverkan

  • 87 procent har bra avfallshantering i projekten
  • 81 procent utnyttjar material effektivt för att minska spill
  • 74 procent använder miljöanpassade produkter
  • 73 procent jobbar med att utveckla sitt hållbarhetsarbete
  • 63 procent väljer hållbara alternativ framför billigaste
  • 58 procent använder återbruk
  • 54 procent väljer klimatsmarta transporter
  • 34 procent väljer bort diesel- och bensinmaskiner

Ramirentrapporten

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078