23948sdkhjf

Ny förarutbildning startas i höst

ME-skolan strävar vidare för att få fram fler förare till branschen – nu senast med en gymnasiesatsning i Värmland.

Behovet av kompetenta maskinförare är stort och enligt bransch- och arbetsgivarorganisationen Maskinentreprenörerna utbildas det alldeles för få nya förare.

– Maskin- och anläggningsbranschen har en fortsatt bra orderingång och behovet av arbetskraft är stort både på kortare och längre sikt. Bara utifrån att kunna bemanna alla beslutade satsningar inom infrastruktur är det nationella behovet att utbilda dubbelt så många maskinförare än vad som utbildas idag, säger Jonas Thorstenson, vd för ME-Skolan.

ME har därför tagit tag i utbildningsfrågan själva, deras ME-skola bedriver undervisning på flera svenska orter, i samarbete med olika huvudmän.

Nyligen etablerades ännu ett sådant samarbete – med Lärande i Sverige AB, som driver Realgymnasiet på 23 orter.

Det nya samarbetet innebär att framtida elever på Realgymnasiet i Karlstad ska kunna välja inriktning anläggningsfordon.

– Det känns glädjande att starta en ny utbildning med ME-Skolan som vår samarbetspartner. Det är en kvalitetsmarkör och ger eleverna de senaste kunskaperna, direkt från branschen, något som de har nytta av i sitt framtida yrkesliv, säger Patrik Wigelius etableringschef på Lärande.

Minst åtta elever ska kunna erbjudas plats på Bygg- och anläggningsprogrammet i höst.

– Vi är otroligt glada över att introducera vårt första samarbete med Lärande på Realgymnasiet i Karlstad. Där erbjuder vi till hösten en kvalitativ utbildning och bidrar till fler anställningsbara resurser på en högaktuell arbetsmarknad, säger Jonas Thorstenson.

– Det nya programmet blir ett bra komplement för vår skola och våra elever i Karlstad. Vi ser fram emot att starta utbildningen nästa läsår, säger Roger Engström, rektor Realgymnasiet Karlstad.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097