23948sdkhjf

Sollefteås järnvägssträcka siktar på högre hastigheter

Svevia kommer att genomföra hastighetshöjande och säkerhetsförbättrande åtgärder på järnvägssträckan mellan Västeraspby och Långsele.

På uppdrag av Trafikverket kommer Svevia att fortsätta sitt arbete med att förbättra järnvägssträckan mellan Västeraspby och Långsele. Sträckan är en viktig länk som binder samman Stambanan med Ådalsbanan och Botniabanan.

Tidigare har Svevia fokuserat på säkerhetshöjande åtgärder, som att anlägga tryckbankar längs sträckan. Det nya uppdraget kommer nu att inriktas på att höja hastigheten på tågtrafiken.

– Sträckan går genom kuperad terräng och vårt uppdrag är att röja, schakta och spränga bort berg där sikten är skymd för tågföraren. Dessa åtgärder, tillsammans med vårt tidigare uppdrag, är en del av flera åtgärder som Trafikverket gör på sträckan för att höja standarden och säkerheten, säger Peter Pålsson, Svevia.

Läs också: Ny säkerhetschef på Svevia

Förutom arbete på själva järnvägssträckan kommer Svevia också att genomföra förbättringar på vägar som ligger i anslutning till spåret.

Vi förbättrar vägsträckor med nytt material, säkrar avvattning och byter ut vägtrummor. Vid obevakade plankorsningar kommer vegetationen att röjas bort för bättre sikt för både trafikanter och tågförare.

Projektet tar hänsyn till områdets dåliga bärighet. Delar av arbetet planeras därför att utföras när marken har fått tjäle. Kontraktet för projektet är värt cirka 12 miljoner kronor och arbetet förväntas vara färdigställt sommaren 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062