23948sdkhjf

Komatsu lanserar elektriska bandgrävare

Komatsu introducerar nu elektriska bandgrävare i 20-tonsklassen. Maskinerna är tänkta att testas på olika marknader för att samla in erfarenheter och feedback.

Komatsus svenska distributör Söderberg & Haak uppger att maskinerna kommer att testas under olika driftsförhållanden och med olika strömförsörjningsförhållanden. Syftet är att samla in erfarenheter och feedback från kunder, vilket kommer att vara viktigt för utvecklingen av framtida eldrivna entreprenadmaskiner.

År 2023 har valts som introduktionsår för dessa eldrivna entreprenadmaskiner, och detta följer efter en tidigare lansering av en eldriven 3-tons minigrävare. Söderberg & Haak uppger att dessa maskiner har ett brett användningsområde och är särskilt användbara för gräv- och lastningsarbeten.

Komatsu strävar efter att skapa positiva förändringar för kunder och samhälle genom sin vision "DANTOTSU-värde". Detta är en del av Komatsus övergripande plan för hållbar tillväxt.

Bandgrävaren har litiumjonbatterier som kan möjliggöra upp till cirka 8 timmars drifttid med full laddning. Maskinerna är dessutom utrustade med tysta elmotorer.

Söderberg & Haak betonar att maskinerna har utvecklats med robusta batteriskyddsstrukturer och att de erbjuder en driftsäkerhet som de menar motsvarar förbränningsmotor-drivna grävmaskiner.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078