23948sdkhjf

Fjärrvärmeledningar för 70 miljoner läggs om i Jordbro

NCC har fått i uppdrag av Vattenfall att lägga om fjärrvärmledningar i Jordbro i södra Stockholm. Omläggningen är ett förberedande arbete för den planerade Södertörnsleden.

Uppdraget innebär att NCC ska lägga fjärrvärmeledningar i nya ledningsschakt, samt återställa nuvarande ledningsschakt. Dessutom ska fjärrvärmeledningar förläggas i skyddsrör, det ska genomföras hammarborrning under väg 259 samt befintliga betongkulvertledningar ska rivas för att ge plats åt nya. I uppdraget ingår också att bygga en ny utfartsväg från Vattenfalls kraftvärmeverk i Jordbro.

– Arbetet görs parallellt med att fjärrvärme produceras och levereras till våra kunder. Därför känns det tryggt att ha med NCC på tåget, som både kunde ge ett konkurrenskraftigt anbud och förväntas kunna leva upp till våra krav inom säkerhet, kvalitet, miljö och arbetsmiljö, säger Göran Eidensten, Plant Manager, Vattenfall Drefviken fjärrvärmeverk.

NCC vann kontraktet i en upphandling där företag som ville lämna anbud utvärderades utifrån miljö, arbetsmiljö och kvalitet. NCC var ett av fem företag som kvalificerade sig. Ett av miljökraven som ställs är att i så stor utsträckning som möjligt återanvända jordmassorna i projekt.

– NCC har erfarenhet av liknande projekt och har dessutom vana av att återbruka jordmassor. Med vår kompetens uppfyller vi Vattenfalls stränga kvalitets-, arbetsmiljö och miljökrav, säger Fredrik Färsjö, produktionschef, NCC Infrastructure.

Projektet pågår från juni 2023 till hösten 2025. Ordervärdet uppgår till cirka 70 miljoner kronor och registrerades i affärsområde Infrastructure i andra kvartalet 2023.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.097