23948sdkhjf

Peab bygger räddningsstation i Norrköping

Peab har fått uppdraget att bygga en ny räddningsstation i Norrköping. Beställare är Norrköpings kommun och kontraktssumman uppgår till 132 miljoner svenska kronor.

Projektet omfattar nybyggnation av räddningsstation med tillhörande garage och radiotorn. Stationen ska bestå av två byggnader och byggs på Ljurafältet i Norrköping, vid utfarten till E22. Huvudbyggnaden ska bestå av kontor, garage, omklädningsrum, gym, vilorum, kök, matsal och bastu. Komplementbyggnaden ska innehålla garage och installationer.

–Vårt mål är att leverera en station av högsta kvalitet i full överensstämmelse med de höga krav som gäller för säkerhet och miljö, säger Anders Bergeling, regionchef på Peab.

Den nya räddningsstationen ersätter den nuvarande stationen vid Södra promenaden, som byggdes 1940 och är för liten för den verksamhet som räddningstjänsten i dag bedriver.

Största delen av stommen ska bestå av korslimmat trä. En stor del av taket kommer att förses med solpaneler och övrig takyta ska bestå av sedum. Byggnaden kommer att bli självförsörjande när det gäller el och vatten. Vid kris kommer räddningsstationen att förse Norrköpingsborna med vatten.

Projektet beräknas vara färdigställt i augusti 2025.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078