23948sdkhjf

Begagnatmarknaden blomstrar

Under september månad nådde Klaravik nya höjder inom försäljning av begagnade maskiner, verktyg och fordon.

Klaravik, en digital marknad för auktioner av begagnade maskiner, verktyg och fordon, har visat en stigande trend inom auktionsomsättning sedan företagets etablering 2012. I ett nyligen utgivet pressmeddelande betonar Klaravik att intresset för att köpa begagnade objekt via deras plattform har fortsatt att växa, med september månad som en milstolpe där försäljningen nådde 421 miljoner kronor.

Enligt Klaravik har årets aktivitet på plattformen visat att en ökning om cirka 30 procent i auktionsomsättning kan förväntas för helåret 2023, jämfört med det tidigare rekordåret 2022.

Carita Nero, försäljningschef på Klaravik, uttrycker en tacksamhet över den kontinuerliga tillväxten och betonar företagets ambition att uppmuntra till en större cirkulation av begagnade objekt. Nero nämner att en av Klaraviks målsättningar är att fler personer ska överväga att sälja objekt de inte längre behöver, istället för att låta dem stå oanvända.

Under september registrerades över 13 000 unika auktionsobjekt på Klaravik.se, med en daglig besökssiffra som nu överstiger 100 000. Företaget understryker att de har sett en ökad försäljning av både större och mindre maskiner, vilket breddar utbudet och möjligheterna för olika köpare.

Vidare har Klaravik sett en ökning av exportförsäljningen, som under det senaste året har drivits på av en svagare kronkurs. Totalt har exportförsäljningen ökat med 31 procent jämfört med föregående år, med Polen, Baltikum, Finland, Danmark, Norge och mellaneuropeiska länder som de främsta destinationerna.

– Omvärlden påverkar alltid. Dessbättre har inte räntenivåer och svåra ekonomiska tider, för våra svenska kunder, påverkat oss negativt. I tuffare tider kan också många fler tvingas upptäcka nyttan i det redan tillverkade, snarare än att köpa nytt. Det gynnar också vårt läge och i det större perspektivet det totala återbruket, säger Carita Nero.

Klaravik framhäver att den positiva trenden är ett tecken på att allt fler ser värdet i att återanvända och cirkulera begagnade objekt, vilket i sin tur bidrar till en mer hållbar och ansvarsfull konsumtion.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062