23948sdkhjf

Persontåg krockade med grävmaskin

En kollision mellan ett persontåg och en grävmaskin skapade stora trafikstörningar på sträckan mellan Stockholm och Nyköping. 

Tågtrafiken mellan Stockholm och Nyköping drabbades av stora störningar på torsdagen den 19 oktober 2023, efter att ett persontåg krockat med en grävmaskin. Olyckan inträffade vid en järnvägsövergång mellan Södertälje och Vagnhärad vid 15-tiden, enligt rapporter från VLT​​. Det var ett Mälartåg som var i kollision med grävmaskinen, och olyckan ledde till ett totalstopp i tågtrafiken på den berörda sträckan.

Personen i grävmaskinen, som var vaken och talbar, fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Det finns inga uppgifter om övriga personskador.

Trafikverket informerade om att tågtrafiken mellan Stockholm och Norrköping stoppades till följd av olyckan, och det är nu oklart när trafiken kan återupptas normalt. Planer finns på att leda om tågtrafiken via Katrineholm, men dessa är inte helt fastställda ännu.

Inga andra personer skadades i olyckan, men grävmaskinen hamnade i ett dike vid sidan av tåget. Räddningstjänsten var snabbt på plats för att evakuera tågpassagerarna. 

Trafikverket fortsätter att utreda händelsen för att fastställa orsakerna bakom kollisionen och hur liknande incidenter kan förhindras i framtiden. Passagerare uppmanas att hålla sig uppdaterade via Trafikverkets hemsida för att få den senaste informationen om trafiksituationen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.142