23948sdkhjf

Maskinentreprenörerna ger stöd till klimatutredning

Maskinentreprenörerna välkomnar John Hasslers nyligen publicerade klimatutredning. Organisationen ser det som ett steg i rätt riktning för att skapa en mer balanserad och rationell diskussion kring Sveriges klimatpolitik.

I ljuset av EU:s nya klimatlagstiftning Fit for 55 har Maskinentreprenörerna läst och uttryckt sin positiva inställning till John Hasslers klimatutredning. 

Anders Robertsson, vd för Maskinentreprenörerna, menar att detta är en välkommen utveckling i en annars ofta ensidig debatt. 

Presskonferensen var ett försök till ett rationellt samtal om klimatpolitik som vi inte sett tidigare. Förhoppningsvis är det starten till en mer öppen och mindre ensidig diskussion om hur Sverige ska gå till väga för att minska sina klimatutsläpp.

Maskinentreprenörerna har tidigare varit positiva till regeringens förslag om sänkt reduktionsplikt och har efterlyst kompletterande styrmedel. De ser nu med intresse fram mot regeringens kommande klimathandlingsplan. 

– För våra medlemmars räkning kan det bara bli bättre. I dag är det vanligt att beställaren kräver att våra medlemsföretag använder biobränsle för att utföra uppdraget men utan att få ersättning för den högre kostnaden det medför, säger Anders Robertsson.

Utöver detta ser organisationen en möjlighet för biodrivmedel, såsom HVO100, att bli mer kostnadseffektiva och tillgängliga för branscher som har som bästa möjlighet att snabbt fasa ut användningen av fossila bränslen. 

Maskinentreprenörerna kommer att analysera detaljerna i Hasslers utredning ytterligare och ser med spänning fram emot den fortsatta diskussionen om Sveriges klimatpolitik.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062