23948sdkhjf

”Ingen lämnas oberörd av den här frågan”

Rototilt auktionerar ut en unik grip och låter pengarna går till ett behjärtansvärt ändamål.

Tiltrotatortillverkaren Rototilt ville definitivt vara med på noterna när Cancerfondens årliga Rosa Bandet-kampanj drog igång.

– Det är forskning som räddar liv, och något som engagerar varenda människa i organisationen. Rosa bandet gör ett fantastiskt jobb och vi vill bidra på vårt eget vis, säger Fredrik Berggren, kommunikationschef på Rototilt.

Kampanjen, där pengarna går till cancerforskning, fyller 20 år i år och Rototilt bidrar genom att auktionera ut en rosa grip och låta pengarna man får in gå till Cancerfonden.

Auktionen innebär att den som vill får bjuda på en ”väldigt speciell” sorteringsgrip som inte har fått den klassiska Rototiltröda färgen – i stället är den Rosa Bandet-rosa.

– Ingen lämnas oberörd av den här frågan. Vi har medarbetare och medarbetares anhöriga som drabbats, och har nyligen förlorat en kär kollega i cancer. Vi ville hitta ett sätt att lyfta fram och bidra till Cancerfondens fantastiska verksamhet, säger Fredrik Berggren.

Sorteringsgripen har lackats av QIS Quality Industry Service och. auktioneras ut under 23–30 oktober på Klaravik, som också är samarbetspartner i initiativet.

Alla partners har bidragit kostnadsfritt för att möjliggöra denna kampanj och enligt Rototilt handlar det om att visa sin solidaritet med Rosa bandet-kampanjen, och samtidigt bidra med resurser till forskning som kan rädda liv

– Den som vinner budgivningen hjälper inte bara till i kampen mot cancer, den blir dessutom ägare till den viktigaste sorteringsgripen du kan hitta, säger Fredrik Berggren.

Han noterar också att alla som vill också kan bidra med en valfri gåva.

– Vi startar en insamling till Cancerfonden som finns på vår hemsida.

Rosa Bandet-kampanjen, som dras igång varje höst, innebär att man samlar in pengar som går till både forskning och informationsspridning om cancer, till exempel om hur man minskar risken att drabbas.

Under de 20 år som gått har kampanjen samlat in över en miljard kronor till cancerrelaterad forskning. Mycket har blivit bättre, men fortfarande dör många och bröstcancer är den vanligaste cancerformen bland kvinnor i Sverige.

Enligt Rototilt är auktionen för Rosa bandet en del av ett långsiktigt engagemang där företaget vill uppmärksamma och stötta cancerforskning med olika aktiviteter.

Kampanjen är framtagen i samarbete med kommunikationsbyrån Henson och den digitala marknadsföringsbyrån Grit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.081