23948sdkhjf

Ny vd för Swecon Sverige

Ulf Hellström, tidigare affärsområdeschef för ABB Motion i Sverige, har rekryterats till vd för Swecon Anläggningsmaskiner AB.

Ulf Hellström har en lång och framgångsrik historia hos ABB, där han senast tjänstgjorde som affärsområdeschef för ABB Motion, uppger Swecon. 

Niklas Lindberg, VD för Swecongruppen, uttrycker stor tillförsikt i valet av Hellström.

Ulf har rätt bakgrund och erfarenhet av att jobba med samma kundsegment som är i fokus för Swecon. Hans kunskaper inom elektrifiering, automation och digitalisering är helt rätt för den resa vi behöver göra.

Enligt Swecon har Hellström visat upp framgångsrika insatser i flera ledande befattningar inom ABB, där han kontinuerligt levererat goda resultat. Hans förmåga inom förändringsledning och erfarenhet av att driva hållbarhetsomställningar ses som centrala faktorer för att styra Swecon.

Swecons tidigare vd, Joakim Arndorw, övergick till en position som försäljningschef för Region International hos Volvo CE. Ulf Hellström, som är 46 år och bosatt i Västerås med sin familj, ser fram emot sin nya roll.

– Jag är oerhört stolt och glad över möjligheten att axla rollen som VD för Swecon Anläggningsmaskiner AB. Det ska bli spännande att fortsätta driva företaget genom den pågående omställningen samtidigt som vi bibehåller den marknadsledande positionen, med engagerade medarbetare och nöjda kunder.

Hellström kommer att vara placerad vid Swecon Sveriges huvudkontor i Eskilstuna. Niklas Lindberg avslutar pressmeddelandet med att välkomna Hellström till Sweconfamiljen och önskar honom lycka till i det nya uppdraget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078