23948sdkhjf

Vattenfall investerar i ny vindkraft

Kanonaden går in som entreprenör när en ny vindkraftspark med tolv vindkraftverk ska byggas i Västergötland.

Vattenfall har fattat ett beslut som innebär att en ny vindkraftspark, med tolv 180 meter höga vindkraftverk, ska byggas i i Velinga, utanför Tidaholm.

Kanonaden Entreprenad, ett dotterbolag till AF Gruppen, har fått uppdraget att anlägga vindparken och ska genomföra uppdraget som en totalentreprenad med allt från projektering till byggnation av vägar, kranplatser, fundament och vindparkens interna el- och optonät.

– Vi är väldigt glada över att få förnyat förtroende från Vattenfall, som vi sedan tidigare har ett lyckat samarbete med. Det är en bekräftelse på vårt gemensamma engagemang för att driva projekt av högsta kvalitet inom vindkraftssektorn, säger Ola Forsell, vd Kanonaden Entreprenad.

Bygget ska enligt ett pressmeddelande dras igång i slutet av detta år. Tanken är att parken, som ska ha en effekt på cirka 67 MW och en årlig produktion om 173 GWh, ska kunna dras i drift i början av 2026.

– Vi är mycket glada och stolta över att kunna påbörja byggnationen av ytterligare en vindkraftspark i södra Sverige. Vi vill tacka markägare, kommuner, leverantörer och övriga partners för ett gott samarbete, säger Daniel Gustafsson, chef för projektutveckling, landbaserad vindkraft på Vattenfall.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078