23948sdkhjf

L5 Navigation ser nya möjligheter efter nytt förvärv

Ett bredare utbud och nya möjligheter att handla på webben utlovas sedan L5 Navigation köpt ett företag med verksamhet i både Sverige och Finland.

Det svenska positioneringsföretaget L5 Navigation, som verkar inom både maskinstyrning och GNSS-mätning, berättar att man förvärvat mättillbehörsleverantören Geofix.

Affären, där L5 har tagit över 100 procent av aktierna i Geofix AB och förvärvat företagets finska tillgångar, beskrivs som ett steg i L5 Navigations fortsatta tillväxtresa.

Tanken uppges vara att bredda utbudet och kunna erbjuda en ny e-handelslösning – kunderna ska nu kunna handla via Geofix befintliga webbshop.

– Geofix är ett perfekt komplement till vår befintliga verksamhet och tack vare webbshopen kan vi nu erbjuda en ännu smidigare kundresa. Utöver det ser vi stora möjligheter, att med vår starka säljorganisation, ta Geofix portfölj ut till en ännu bredare kundgrupp, säger L5 Navigations vd Martin Lindgren.

– Efter flera års gott samarbete, där vi varit återförsäljare åt L5 Navigation, känns det riktigt bra och inspirerande att nu bli en del av företaget, säger Geofix verksamhetschef Tomas Persson.

Geofix erbjuder allt från laserinstrument, övervaknings- och mätutrustning till instrumentväskor, mjukvara och verktyg, fortsätter han.

– Vi har även uthyrning av olika verktyg, instrument och tillbehör. Vårt mål är att vara den främsta helhetsleverantören av mätutrustning i Norden och detta är definitivt ett stort steg i den resan.

Enligt pressmeddelandet kommer affären inte att innebära någon direkt förändring för befintliga kunder, båda verksamheterna ska fortsätta som vanligt.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062