23948sdkhjf

Möre Maskiner byter ägare efter 50 år

Grundaren lämnar över sitt livsverk till ett erfaret gäng. "Jag känner mig helt trygg att lämna över företaget till de nya ägarna. Det är människor som jag har känt i många år".

Möre Maskiner AB har arbetat med maskiner länge, företaget har utvecklat, tillverkar och distribuerat maskiner för bland annat entreprenadbranschen, man har också varit återförsäljare för märken som Tajfun, Falc, Meprozet och Sipma.

– Aldrig trodde jag att jag skulle äga och driva det här företaget i 50 år. Men varje dag har jag älskat det här jobbet och den här branschen. Jag känner mig helt trygg att lämna över företaget till de nya ägarna. Det är människor som jag har känt i många år, säger Hans Svensson, som grundade företaget.

De nya ägarna är Jörgen Bogren, Tomas Rapp och Torbjörn Egerhag.

Varje dag har jag älskat det här jobbet och den här branschen.

Jörgen Bogren har arbetat inom maskinbranschen i snart 30 år, han bedrev egen verksamhet 2005-2010 och har också arbetat flera år på Möre Maskiner, där han sedan 2021 har varit vd, något han kommer att fortsätta med.

Tomas Rapp är ekonom med ett förflutet inom revisionsbranschen och har tidigare ägt och drivit företag inom plast- och verkstadsindustrin. Tomas Rapp äger också en jord- och skogsbruksfastighet med inriktning mot skog och småskalig nötköttsproduktion.

Torbjörn Egerhag driver en jord-och skogsbruksgård med 40 amkor och har i många år varit verksam inom försäljning av råvaror och maskiner inom plastbranschen

– Det är en unik möjlighet vi har fått att förvärva Möre Maskiner och en framtida dröm jag haft går i uppfyllelse, säger Jörgen Bogren.

– Vi kommer att arbeta för att fördjupa och bredda samarbetet med våra återförsäljare och tillsammans med dem kommer vi att utveckla vårt produktprogram.

Av pressmeddelandet framgår också att Hans Svensson kommer att spela en roll i företaget även framöver, han kommer att finnas med i styrelsen.

De nya ägarna träder in den 1 november.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062