23948sdkhjf

Svevia får underhållsavtalet med Täby kommun

Svevia har i en ny överenskommelse med Täby kommun fått förtroendet att sköta om underhåll och drift av kommunens gator, vägar och torg.

Från och med den första juli nästa år är det Svevia som står för underhållet av Täbys gator, vägar och torg. Det femåriga kontraktet har potential att förlängas till åtta år, vilket ger en långsiktig lösning för kommunens infrastrukturbehov.

Täby, som är en av de större kommunerna i Stockholms län till ytan, ställer unika krav på underhållsarbetet. Nils Balstedt, arbetschef på Svevia, uttrycker sin entusiasm inför samarbetet och framhäver vikten av en hållbar dialog med kommunen.

Vi ser mycket fram emot att i dialog med kommunen utveckla ett långsiktigt hållbart arbetssätt för att säkerställa att Täbys invånare kan ta sig fram på ett bekvämt och trafiksäkert sätt året om.

Kommunens geografiska variation, som sträcker sig över cirka 72 kvadratkilometer och inkluderar både trafiktäta stadsmiljöer och naturnära områden, medför olika typer av utmaningar för vägunderhållet.

Nils Balstedt nämner att tillgängligheten till mindre arbetsmaskiner är av stor betydelse i stadsmiljön, medan större maskiner kan vara mer lämpliga i de mer natursköna och öppna delarna av kommunen. De olika väderförhållandena, med risk för svarthalka och stora nederbördsmängder från havet, kräver också olika strategier för underhållet.

Svevias uppdrag omfattar omkring 450 kilometer av gator, gång- och cykelvägar, busshållplatser, parkeringar och torg. Under vintermånaderna innefattar detta även snöröjning och halkbekämpning, samt bortforsling av snö vid behov.

Balstedt betonar Svevias åtagande att vara närvarande i Täby året om, dygnet runt, för att säkerställa att alla ytor hålls rena och prydliga. Vårens och höstens underhållsarbeten, som inkluderar upplockning av sand samt borttagning av löv och kvistar, är även de en del av kontraktet. Renhållning och tömning av skräpkorgar, samt skötsel av kommunens vägmärken och skyltar, är också inkluderade i Svevias nya ansvarsområden.

Läs också: Utmanande tid för Svevia

Kontraktet med Täby kommun är inte det första av sitt slag för Svevia, som redan har etablerat samarbeten med grannkommunerna Danderyd, Sollentuna och Vallentuna, där de ansvarar för liknande underhållsuppgifter.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078