23948sdkhjf

Stort uppdrag väntar Peab i Västerås

Peab har skrivit kontrakt med elektrifierings- och automationsföretaget ABB för den första fasen av ABB Robotics Campus som planeras att byggas i Västerås.

Den nya anläggningen kommer att utöka ABB:s nuvarande produktionskapacitet med 50 procent och ersätta de nio byggnaderna som utgjort robotverksamheten i Västerås sedan 1974.

Campuset kommer att innefatta produktion, ett forsknings- och utvecklingscenter, kontor, kundupplevelsecenter och utbildningscenter. Den totala arean för anläggningen blir 65 000 kvadratmeter. Anläggningen förses med solceller, batterilagring och energibrunnar i ett hållbart energisystem som kommer att integreras med områdets allmänna energiförsörjning.

– Vi är stolta över att få vara med och bidra till denna anläggning. Detta projekt markerar spännande framsteg inom teknik och produktion som kommer att stärka Västerås position i världen som ett centrum för avancerad robotteknik. Vi på Peab är väl rustade för att driva ett projekt av den här storleken och ser fram emot att sätta igång arbetet med den första fasen, säger Stefan Danielsson, affärsområdeschef Bygg på Peab.

Projektet genomförs i två skeden där avtalet som nu tecknats omfattar projektering och fastställande av budget. Andra skedet innefattar bygghandlingsprojektering, produktion och driftsättning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078