23948sdkhjf

Ny vd för Svevia Norge AS

Thomas Lundström tar över rodret som vd för Svevia Norge AS.

Svevia Norge AS, som har haft en närvaro på den norska marknaden sedan 2011, omsätter omkring 800 miljoner norska kronor årligen.

Svevia uppger att Thomas Lundströms omfattande kunskap och långa erfarenhet av den norska drift- och underhållsmarknaden kommer vara en betydande tillgång för bolaget. Lundströms expertis på norska underhållskontrakt förväntas bidra till utvecklingen av hållbara och långsiktiga lösningar för Svevia Norges kunder.

Olle Öberg, divisionschef Drift på Svevia AB, uttrycker entusiasm över samarbetet med Lundström.

– Han har också en mångårig erfarenhet av framgångsrikt ledarskap vilket gör att jag verkligen ser fram emot att samarbeta med Thomas Lundström som vd för vårt norska dotterbolag.

Lundström kommer närmast från en tjänst som projektchef på Svevia Norge AS. Med en akademisk bakgrund som civilekonom har han även haft befattningar som distriktschef och projektchef för Mesta AS. Svevia Norge AS, som under årens lopp har utvecklats till en betydande aktör på drifts- och underhållsmarknaden i Norge, håller för närvarande 13 underhållskontrakt och sysselsätter totalt 115 medarbetare.

Thomas Lundström ser fram emot att fortsätta utveckla Svevia Norge för att ta ytterligare marknadsandelar och förstärka sin konkurrenskraft inom vägunderhållssektorn. Han betonar vikten av att utveckla driftverksamheten med smarta lösningar som adresserar klimat- och miljöutmaningar.

Vägunderhållsmarknaden ser lite olika ut i Norge och Sverige, men det operativa arbetet är detsamma. Det handlar om att göra vägarna säkra och framkomliga och arbeta för en långsiktigt robust infrastruktur.

Lundström, som kommer att vara baserad i Bodö, ersätter Lars Reitan som har tjänstgjort som vd för Svevia Norge AS i över ett decennium.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078