23948sdkhjf

NCC ställer om för att kunna ställa om

Byggjätten möblerar om för att stärka den gröna omställningen, relevanta specialister ska samlas i ett helt nytt affärsområde.

Under NCC:s kapitalmarknadsdag presenterades en förändring i verksamheten. Stora industriinvesteringar ställer exceptionella krav på kompetens, logistik och ledarskap när hundratals miljarder kronor ska investeras under de kommande decennierna. 

NCC har under lång tid byggt upp specialistkompetens för att möta denna efterfrågan från de stora industriutbyggnaderna och kommer under 2024 att samla dem i ett eget affärsområde.

Den stora industriella tillväxt som vi ser idag, primärt i Sverige men också i övriga Norden, skapar stora möjligheter. Den ställer också tydliga krav på oss att fokusera vår expertis och våra resurser på rätt sätt för att driva dessa projekt effektivt Tomas Carlsson, vd NCC

Rätt kompetens är avgörande och rekrytering av ny affärsområdeschef pågår.

‒ Vi har plockat specialister från alla delar av NCC; från infrastruktur till fastighetsutveckling. De projekt vi ser idag har en regional tyngdpunkt i norra Sverige, men det finns även möjligheter i andra delar av Sverige och i övriga Norden, fortsätter Tomas Carlsson.

Befintliga affärsområden får genom detta möjlighet att fortsätta fokusera på sin kärnaffär och fortsätta den gynnsamma utveckling som startat. NCC har redan idag starka organisationer i de industriella tillväxtzonerna som kan ta sig an också stora projekt som drivs av tillväxt, t.ex. ny infrastruktur och utbyggnad av bostäder och publik infrastruktur som skolor, sjukvård och VA-nät.

Förändringen gäller från den 1 januari 2024. Resurser kommer gradvis att tillföras det nya affärsområdet under 2024. Finansiellt beräknas affärsområdet att redovisas under segmentet Övrigt under åtminstone hela 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078