23948sdkhjf

Svevia får ännu ett norrländskt brokontrakt

802 jämtländska broar ska från och med januari och tre år framåt skötas om av Svevia.

Trafikverket har gett företaget i uppdrag att utföra både inspektion, underhåll och löpande reparationer – inklusive akuta skador.

– Även om broar är stora och mycket stabila konstruktioner så utsätts de för dagligt slitage av trafiken, föroreningar, vägsalt, vegetation och nederbörd, säger Marie-Louise Nordén, Svevia.

I kontraktet ingår även Strömsundsbron, där man sedan något år tillbaka använder en helt ny metod för att ersätta rostande kablar, en metod som utarbetats av Svevia och Trafikverket.

– Det projektet var något helt annat än det som det här kontraktet handlar om. Det här kallas integrerat brounderhåll och betyder att vi med löpande inspektion, underhåll och reparationer så långt som möjligt undviker behovet av stora och komplicerade reparationer. Ytterst handlar det förstås om att broarna ska hålla en hög och trafiksäker standard men det är också det mest långsiktigt hållbara sättet att säkerställa en robust infrastruktur, säger Marie-Louise Nordén.

Svevia sköter broarna även i grannlänet Västernorrland, företaget ansvarar dessutom för underhållet av både Högakustenbron och Sundsvallsbron och sköter också de kommunala broarna i Östersund, Sundsvall, Sollefteå och Hudiksvall.

Jämtlandskontraktet uppges vara värt cirka 29 miljoner kronor.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063