23948sdkhjf

Stig Machine presenterar eldriven hjullastare

Stig Machine AB, svensk importör av entreprenadmaskiner, har meddelat lanseringen av Liugongs nya elektriska hjullastare, 856HE eMax.

Hjullastaren 856HE eMax väger omkring 20 ton, och representerar en utveckling inom Liugongs sortiment av elektriska entreprenadmaskiner.

Enligt information från Stig Machine AB, är 856HE eMax utrustad med ett batteripaket på 423 kilowattimmar från CATL. Företaget rapporterar att maskinens arbetstid sträcker sig mellan åtta och elva timmar per laddning, vilket anses vara noterbart för en hjullastare i denna storlekskategori. Det framhålls även att hjullastaren kan snabbladdas inom 1,5 timmar.

Läs också: Stig Machine visar musklerna

Representanter från Stig Machine AB har besökt Liugongs utvecklingsavdelning i England för att provköra 856HE eMax. Enligt deras upplevelse är maskinens styrka och kapacitet imponerande. Maskinen är försedd med två elmotorer, en för drift och en för maskinens övriga funktioner, vilket enligt företaget säkerställer tillräcklig krafttillförsel.

Liugong och ZF har i samarbete utvecklat transmissionen för 856HE eMax, med syfte att optimera dess energieffektivitet. Stig Machine AB framhåller att integrationen av batteripack, kontroller, drivmotor, hydraulmotor och pump i en enhet bidrar till ökad prestanda och effektivitet. Maskinen erbjuder en garanti på fem år eller 10,000 timmar.

Liugongs erfarenhet inom området omfattar cirka 2500 maskiner i drift i Asien, varav de äldsta har överstigit 10,000 drifttimmar. Enligt Stig Machine AB kan användning av 856HE eMax potentiellt minska bränslekostnaderna med upp till 70 procent och servicekostnaderna med cirka 50 procent jämfört med traditionella modeller.

De första enheterna av den elektriska hjullastaren 856HE eMax planeras att levereras av Stig Machine AB under våren 2024.

Kommentera en artikel (2)
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109