23948sdkhjf

Säkrare passage i Säter blir verklighet

I Säter pågår ett projekt för att förbättra säkerheten och tillgängligheten för fotgängare och cyklister. På uppdrag av Trafikverket har Svevia tagit sig an uppgiften att bygga en ny gång- och cykeltunnel under riksväg 70.

Säter, en stad vars livspuls korsas av trafikerade riksväg 70, står inför en förändring som kommer att påverka såväl lokalbefolkningen som besökare. Arbetet är en fortsättning på Trafikverkets tidigare investeringar i Säters resecentrum och representerar projektets final.

Enligt Tomas Semb från Svevia är projektet inte bara en infrastrukturell förbättring, utan även en bro som binder samman Säter centrum med dess resecentrum.

– Tunneln kommer att förenkla resan till Säterdalens natursköna områden, som är känt för sina vandringsleder, historiska fäbodmiljöer och rekreativa aktiviteter.

Projektet innefattar inte bara själva tunnelbygget, utan sträcker sig till att inkludera installation av en hiss, omledning av befintliga VA-ledningar, samt skapandet av en estetiskt tilltalande omgivning med murar, blockstensmurar, plattsättning och växtplantering.

Thomas Semb belyser att de största utmaningarna ligger i den begränsade arbetsyta som omges av befintlig infrastruktur, vilket kräver en genomtänkt logistik, särskilt när det gäller hanteringen av schaktmassorna.

Trots dessa utmaningar är vårt team väl förberett för att hantera dessa aspekter, vilket är en del av vår dagliga verksamhet. Vi är stolta över att bidra till den fortsatta utvecklingen av svensk infrastruktur. Thomas Semb

Målet med detta projekt är att det ska stå klart i november 2024.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063