23948sdkhjf

Kommungemensam brandstation för 140 miljoner

Ett stycke brandstation med tillhörande övningsfält ska byggas i Västmanland, ett kontrakt värt cirka 140 miljoner svenska kronor.

Entreprenaden består av nybyggnation av en deltidsbrandstation samt nytt övningsfält åt medlemskommunerna Västerås, Hallstahammar, Surahammar, Arboga, Kungsör och Köping.

Stationen ska byggas på Eriksberg i Hallstahammar och i byggnaden kommer det att finnas utbildningslokaler, övernattningsrum, verkstäder och centrallager. Byggnaden kommer även att fungera som en trygghetspunkt vid kriser. Den nya deltidsbrandstationen placeras strategiskt på Eriksberg utanför Hallstahammar med närhet till E18, samtidigt som den är i mitten av det geografiska området.

– Vi är glada över att ha fått uppdraget att bygga den nya deltidsbrandstationen och det tillhörande övningsfältet för medlemskommunerna i Västmanland. Vi känner oss väl förberedda för detta projekt och tar med oss erfarenheter från andra brandstationer vi byggt i regionen, säger Nils Staffansson, regionchef på Peab.

Uppdraget är en utförandeentreprenad i samverkansformen partnering. Byggstart är i november 2023 och projektet beräknas vara klart i februari 2025.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2023.

Få information om de största byggprojekten i Sverige den här månaden på Projektagentens hemsida:

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.206