23948sdkhjf

Peab expanderar Ullevileden i Linköping

Linköpings kommun har tilldelat Peab ansvaret för att bygga ut den första etappen av Ullevileden, en åtgärd syftande till att öka framkomligheten och förbinda västra och östra delar av norra Linköping.

Projektet, med en kontraktssumma på 160 miljoner svenska kronor, omfattar konstruktion av en ny bro, cirkulationsplatser och gång- samt cykelvägar.

Enligt Peab kommer den nya sträckningen av Ullevileden att innefatta en bro över Stångån, fyra nya cirkulationsplatser samt dedikerade gång- och cykelbanor. Därutöver planeras anläggandet av fågelutkik, damm och en rad träd som kommer att utforma en allé längs vägen.

Stefan Andersson, regionchef hos Peab, framhåller vikten av projektet för lokal samhällsutveckling.

– Utbyggnaden av Ullevileden är ett viktigt steg för att underlätta för invånarna i Linköping att smidigt förflytta sig mellan stadens olika delar.

Stefan Andersson understryker även Peabs inriktning på att använda lokala resurser och leverantörer i Östergötland för att realisera projektet.

Kommunalrådet och ordföranden i samhällsbyggnadsnämnden, Stefan Erikson, betonar också Ulleviledens betydelse för området.

Med tillägget av gång- och cykelbanor samt vägförbättringar, kommer områden som Tornby och Mörtlösa att bli bättre sammanlänkade. Detta kommer även att avlasta trafiken på Kallerstadsleden och förenkla transporten inom staden. Stefan Erikson

Projektet, som är en utförandeentreprenad, är planerat att påbörjas i januari 2024 och avslutas under andra kvartalet 2025. Peab kommer att orderanmäla projektet under det fjärde kvartalet 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109