23948sdkhjf

Storsäljaren blev Truck of the Year

Volvos tunga eldrivna lastbil, Volvo FH Electric, har utsetts till International Truck of the Year 2024.

Volvos storsäljare FH Electric har kammat hem prestigefyllda Truck of the Year, Årets lastbil.

– Med introduktionen av Volvo FH Electric har Volvo Lastvagnar levererat ett toppmodernt program av batteridrivna ellastbilar som lämpar sig för ett brett spektrum av transportuppdrag. Det är ett bevis på att energiomställningen ökar i styrka även i dagens utmanande affärsmiljö, säger Gianenrico Griffini, ordförande för International Truck of the Year, i en kommentar.

Roger Alm, vd för Volvo Lastvagnar, tog emot det priset i slutet av november på Solutrans Transport Exhibition i Lyon, Frankrike.

– Jag är väldigt stolt över det här erkännandet att vår Volvo FH Electric har vunnit detta mycket respekterade pris. För första gången i historien har transportbranschen utsett ett elfordon till Truck of the Year. Volvo FH Electric representerar en ny era inom lastbilsbranschen och att vinna det här priset visar tydligt att övergången till utsläppsfria transporter sker här och nu, säger Roger Alm.

Prestanda, sömlös acceleration, vibrationsfri och tyst är några faktorer som bidragit till juryns beslut. Det är fjärde gången Volvo kammar hem priset för FH-modellen som sålt nära 1,4 miljoner fordon globalt. 

Serieproduktionen av Volvo FH Electric startade 2022 i Volvos fabrik i Tuve, Göteborg och produktionen i fabriken i Gent, Belgien, startade 2023.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.096