23948sdkhjf

Arlandastad planerar för ett internationellt kongresscenter

Stockholmsmässan ska rivas till förmån för bostäder, nu smids planer för nya konferensanläggningar vid Arlanda.

Stockholm stad vill sälja och riva Stockholmsmässan i Älvsjö för att i stället göra plats åt 2 000 till 2 500 bostäder. Det meddelades tidigare i oktober men det första spadtaget till det nya bostadsområdet väntas inte ske före 2030.

Vad som händer med de olika mässorna arrangerade i Älvsjö är oklart, klart är i alla fall att Arlandastad Group vill bygga ett nytt center i närheten av Arlanda flygplats.

Den nya kongressbyggnaden kommer att vara sammankopplad med de redan befintliga mäss- och eventhallarna, där bland annat ett Natomöte och eComExpo hållits. 

– Sedan 2012 har Arlandastad Group arbetat med att utveckla Arlandastad till en internationell destination för verksamheter där människor kan mötas. De stora möten och evenemang som har anordnats i arenan visar att vi redan är där. Nu tar vi nästa steg i utvecklingen med Scandinavian XPO Congress Center som ska locka ännu fler internationella möten till Stockholmsregionen och Arlandastad, säger Dieter Sand, vd för Arlandastad Group, i en kommentar.

Scandinavian XPO färdigställdes årsskiftet 2020/ 2021 och ligger omkring fem minuter från Arlanda flygplats.

Stockholmsmässan ska säljas och rivas

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078