23948sdkhjf

Två nya NCC-chefer tar plats i koncernledningen

Två nya chefer och ett helt nytt affärsområde när NCC styr om.

Niklas Sparw blir ny chef för affärsområde NCC Building Sweden. Helena Hed blir ny chef för nybildade affärsområde NCC Green Industry Transformation. Båda tar plats i NCC:s koncernledning.

Niklas Sparw har arbetat mer än 25 år inom NCC bland annat som chef för NCC Teknik och Hållbarhet, och är idag divisionschef inom NCC Building Sweden. Han är civilingenjör från Chalmers Tekniska Högskola. Han tillträder sin nya roll som divisionschef den 1 februari 2024 då han efterträder Henrik Landelius som lämnar NCC för en roll utanför företaget.

– Jag är trygg med den inriktning vi har i affärsområdet, men också högst medveten om att vår bransch och vår omvärld förändras och det måste vi också göra. Vi har goda förutsättningar att förstärka vår redan starka position, säger Niklas Sparw.

Helena Hed är sedan 2020 vd och koncernchef för konsultkoncernen Projektengagemang. Hon har tidigare arbetat 19 år inom Sweco, bland annat som vd för Sweco Management och regionchef för Sweco Rail och Sweco Environment. Hon har en civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnadsteknik från Luleå tekniska universitet. Hon tillträder sin nya roll som chef för NCC Green Industry Transformation senast i juni 2024.

NCC Green Industry Transformation blir ett nytt affärsområde inom NCC under 2024. Där samlas kompetens från hela NCC för att driva stora projekt relaterade till den gröna industriella omställningen.

– Jag ser bokstavligen samhällsomvandlingen hända framför mina ögon och känner ett oerhört engagemang för att bidra på ett nytt och mycket handfast sätt. Jag ser fram emot att bygga upp det här nya affärsområdet med NCC:s stora erfarenhet och kompetenta medarbetare i ryggen, säger Helena Hed.

Läs mer om: NCC
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.442