23948sdkhjf

Gruvor nästa för maskinstyrningsleverantören

Ett mjukvarutungt förvärv ska stärka L5 Navigation på bergssidan.

L5 Navigation, som verkar inom både positioneringsteknik för maskinstyrning och GNSS-mätning, berättar i ett pressmeddelande att man förvärvat 100 procent av aktierna i Rockma System AB.

Rockma, som grundades 1999, utvecklar och levererar maskinstyrningsmjukvara för borriggar, borrövervakningssystem och realtids-berganalyssystem.

– Genom förvärvet av Rockma stärker vi ytterligare vår ställning som Nordens ledande leverantör av maskinstyrningssystem för specialmaskiner inom bergbrytning. Vi får också tillgång till världsledande mjukvaru-IP på området som möjliggör accelererad internationell tillväxt, säger Martin Lindgren, vd för L5 Navigation.

Enligt L5 Navigation innebär förvärvet att man får en ”proprietär mjukvarusvit inom specialmaskinområdet och etablerar bolaget för global tillväxt inom gruvor och infrastruktur”.

– Rockma har som mål att vara en ledande nischleverantören av maskinstyrnings- och berganalysmjukvara globalt. Genom att bli en del av L5 Navigation får vi tillgång till kommersiella muskler att få ut vår ledande teknik till kunder i hela Norden och genom gemensamma samarbetspartners internationellt, säger Rockmas vd Patric Mårtensson.

Han och Rockmas ledning ska leda verksamheten även i fortsättningen, och ansluter också som delägare i L5-koncernen.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078