23948sdkhjf

Återvunnet tillstånd för Uppländska Bergborrning

Uppländska Bergborrnings AB, aktör inom bergbrytning och hantering av sprängmedel, har nyligen återfått sitt tillstånd för förvaring och hantering av explosiva ämnen.

I slutet av november drabbades Uppländska Bergborrnings AB av ett bakslag när Storstockholms brandförsvar beslutade att återkalla bolagets tillstånd för förvaring och hantering av explosiva varor inom sin verksamhet i Stockholmsregionen. Länsstyrelsen har nu beslutat om inhibition vilket innebär att Storstockholms brandförsvars beslut tills vidare inte gäller.

Bolagets verksamhet fortsätter nu utan avbrott, och företagsledningen betonar sitt fortsatta engagemang för att stärka säkerhetsrutiner. Denna beslutsvändning kommer efter att bolaget ifrågasatte Storstockholms brandförsvars ursprungliga beslut, vilket kopplades till agerandet av en tidigare anställd. Denne anställd, som inte längre är del av bolagets verksamhet, agerade enligt utredningen med brottsligt uppsåt, trots att personen inte hade något tidigare straffregister och bedömdes som lämplig av Polismyndigheten.

Thomas Johansson, verkställande direktör för Uppländska Berg, betonar vikten av strängare regleringar och kontroller inom industrin, särskilt i ljuset av de senaste årens förändringar i samhällsbrottsligheten.

Uppländska Berg är en erkänd och seriös aktör med mer än 100 anställda och över 50 års verksamhet. Brottsligheten i samhället har ju de senaste åren förändrats, vilket gör att den här typen av verksamhet regleras och kontrolleras mycket noggrant och frekvent. Det tycker vi är bra. Thomas Johansson

Om Uppländska Bergborrnings AB

Uppländska Berg arbetar med losshållning och förstärkning av berg över hela Sverige. Våra 100 medarbetare har spetskompetens inom allt från vajersågning till undervattenssprängning. Vi anlitas för projekt med stor variation, till exempel byggen av vindkraftparker och renoveringar av museer.

2017 förvärvades Uppländska Berg av Bellman Group. Vi har kontor och verkstad i Norrtälje och lokala kontor i Söderhamn och Oskarshamn, men vi arbetar över hela landet.

www.upplandskaberg.se

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063