23948sdkhjf

Nio nya kvarter i Täby

1 000 nya bostäder ska byggas norr om Stockholm.

Våren 2020 flyttade de första invånarna in i nyproducerade lägenheter i Täby park. Idag har stadsdelen drygt 2500 invånare i nyproducerade bostadsrätter och hyresrätter, och utbyggnaden fortsätter.

Nu presenteras detaljplan 4 som beskriver byggnationer i Täby parks västra del, ett planområde som omfattar 18,8 hektar.

Detaljplan 4 möjliggör för blandad stadsbebyggelse med cirka 1 000 bostäder med lokaler i bottenvåning, två förskolor och ett mobilitetshus med bilparkering och centrumfunktioner.

Täbyborna får tycka till när detaljplanen nu är ute på samråd.

I planen ingår ett mobilitetshus, med flera funktioner. Bland annat cykelparkering, leveransboxar, co-workingyta, bilpool för boende samt matbutik och gym. Det planeras också bli två förskolor, med plats för 180 barn.

Dessutom ska planen för stadsdelens huvudgata, Boulevarden, färdigställas. Det blir den västra och sista delen av Boulevarden, som leder fram till Täby allé. I detaljplanen står det att gatan är den strukturerande ryggraden och stadslivsstråket genom Täby park som är till för alla trafikslag (gång, cykel, bil och buss).

Planprogrammet för Täby park togs för åtta års sedan. I november 2023 godkändes detaljplan 4 för samråd av stadsbyggnadsnämnden.

I början av 2025 bedömer man att detaljplanen kommer upp till kommunfullmäktige och efter att planen klubbats kan byggnationerna börja.

Läs mer om pågående byggprojekt på Projektagenten.se.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062